Waarmee start jij je dag?

Waarmee start jij je dag?

Weten wat je wil en doen wat ertoe doet. Best een uitdaging in deze tijden met de veelheid aan dingen, mensen, aspecten … die onze aandacht verdienen. Al is er een éénvoudige kleine stap die ook voor jou een wereld van verschil kan maken. Deze deel ik graag met je.

Zelf deed ik het inzicht op na een reis naar India, waar de vrienden waarbij ik verbleef hun dag startten met meditatie, beweging en gezonde voeding … met hetgeen zij belangrijk vinden in het leven.

Starten met wat je belangrijk vindt, brengt je alvast in de juiste modus. Zo help je jezelf om beter je doelen te bereiken. De focus bij het begin van de dag zal heel de dag doorwerken. Onze hersenen reageren immers op onze intentie en zullen het pad volgen dat wij aangeven. Je hiervan bewust zijn en bewust je start en focus van de dag kiezen is een kleine stap die ervoor zorgt dat ook jij toekomt aan wat echt belangrijk voor je is. You make your day!

Mijn 30 minuten me-time in de ochtend maken voor mijn dag, en voor mijn levensdoel, een wereld van verschil. Neem jij dus ook even een moment om stil te staan bij wat voor jou in deze fase van je leven of op de dag die voor je ligt belangrijk is.

Het boek ‘Miracle Morning’ van Hal Elrod gaat nog een paar stappen verder. Persoonlijk hou ik het graag ‘simpel’ met één gedachte, één gevoel en alvast één actie in het kader van wat ik belangrijk vind. I spice up my day!

Doe je mee? You shape it, you make it! Samen starten we voortaan ‘bewust’ onze dag.

 

Over de auteur

christa@growme.be administrator

Geef een reactie